Başkan Ali Dermenci’den Merkez Köy Muhtarlarına Toplantı.

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, 12 Temmuz 2012 Perşembe günü saat 20.30’da Cafe 2088 Restaurant'ta merkez muhtarlarına toplantı düzenledi.

16 Temmuz 2012 10:59 | 2484 kez okundu

Facebook'ta Paylaş

Başkan Ali Dermenci’den Merkez Köy Muhtarlarına Toplantı.

           Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, 12 Temmuz 2012 Perşembe günü saat 20.30’da “Bakanlık tarafından çıkan yönetmelik kapsamında Damızlık Birliği ve İl Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan soykütüğü ve önsoykütüğü üyelerinin işletmelerinde bulundurmaları zorunlu oldukları, işletme kayıt defterleri hakkında bilgi vermek amaçlı bir yemek düzenledi.

           Düzenlenen yemeğe Kars Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Ana Bilim dalı Başkanı Prof. Dr. Zati Vatansever, Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hakan Keçeci, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Şube müdürleri, Birlik personelleri, Kırklareli merkez ilçeye bağlı köy muhtarları, tarımsal kalkınma kooperatifi başkanları katıldı.  

            Dermenci daha sonra yaptığı konuşmasında ise uygulamanın detayları hakkında şu bilgileri verdi;

            "Bildiğiniz gibi Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği yaklaşık 2500 üyesi olan, 36 personeli, 6 şubesi ve 20'ye yakın aracı olan Kırklareli'nin en büyük sivil toplum örgütüdür. Biz tüm çalışmalarımızda Tarım İl Müdürlüğü ile beraber hareket ediyoruz. Şimdi de yeni bir çalışma içerisindeyiz;

             Bilindiği gibi artık tüm işletmelerimizde, İşletme Defteri olmak zorunda. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yeni tebliği kapsamında bu çalışmayı birlikte gerçekleştiriyoruz. Biz kendi üyelerimizin işletme defterlerini kendimiz dağıtacağız ama üyemiz olmayan 10.000 küsur işletme var. Onların defterlerini de muhtarlarımız ve kooperatif başkanlarımız aracılığı ile hep birlikte dağıtımını yapmak istiyoruz. Çünkü bunun alınması zorunlu. Köyünüzdeki, mahallenizdeki üreticinin mağduriyet yaşamaması için hassasiyet gösterilmesi yönünde bize uyarı içeren bir yazı da geldi. Kooperatif olan köylerimizde kooperatif başkanları ile hareket edeceğiz. Kooperatif olmayan köylerimizde ise muhtarlarımızın yardımına başvuracağız. Defterler karşılığında sizlerden 10 TL alacağız. Teslim ettiğiniz defter sayısı kadar fatura da sizlere ayrıca sunulacaktır. Hayvanlarını kayıt altına aldırmayan, gerekli bildirimlerde bulunmayan, kayıt tutturmayan hayvan sahipleri 2012 yılı için 592 TL idari para cezası ile karşı karşıya kalacaktır. Yani bütün işletmelerimizin bu defterleri kullanma zorunluluğu var."

             Tarım İl Müdürü Hakan Keçici ise yaptığı konuşmasında; "Aranıza Malatya'dan geldim. İnşallah bundan sonra hep birlikte olacağız. Az evvel başkanımızın da belirttiği gibi her ne kadar ortada bir ceza söz konusu olsa da, görevimiz ceza kesmek değil, doğruyu göstermektir. Bu verilen defterleri doğru bir şekilde işlersek, bundan sonraki kayıtlarımız da doğru olur. Bilindiği gibi Kırklareli'de yaklaşık 142.000 hayvana sahibiz. Ve burası hastalıktan arındırılmış bölge. İnşallah bunu devam ettirmek istiyoruz. Özellikle işletmelerin "Hastalıktan Ari" belge almasını önemsiyoruz. Gördüğüm kadarıyla işletmeler bu konuda hassas. Bu da bizi memnun ediyor. Damızlık satışı Trakya'dan gerçekleştiği için hayvanlarımızı kaliteli halde tutmamız lazım. Bu satışlardan elde edilecek gelirle, üreticimizin ihtiyacını gidermesini istiyoruz. Bu konuda da üzerimize ne düşerse yapacağız. Bunun dışında ilimizde yem bitkisi yetiştiriciliğinin de gelişmesi gerektiğini görüyorum. İnşallah bu konuda da büyük gelişim sağlamak istiyoruz. Tabi en büyük hedeflerimizden bir tanesi de ilimizde hayvan borsası kurmaktır" dedi.

            Program sonunda katılımcılara hediye içeren birer paket de sunuldu. Hazırlanan işletme defterlerinin dağıtımı saha personeli tarafından yapılacak.

Çok Okunanlar