Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci 17.07.2012 tarihinde Salı günü Saat 20:30 da Babaeski’de muhtarlarla biraraya geldi.
18 Temmuz 2012 17:52 | 2647 kez okundu
Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci 17.07.2012 tarihinde Salı günü Saat 20:30 da Babaeski’de muhtarlarla biraraya geldi. Daha önce merkez ilçede bakanlığın yeni uygulaması olan İşletme Defterleri hakkında muhtarları ve kooperatif başkanlarını bilgilendiren Birlik Başkanı Ali Dermenci bu kez Babaeski’deki köy muhtarlarını bilgilendirdi.
Toplantıya birlik yönetimi ve personelinin yanı sıra, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Üzeyir Güngör ile Şube Müdürleri de katılım gösterdi.
Kısa bir süre önce Kırklareli merkez ilçeye bağlı köy ve mahalle muhtarları ile biraraya gelen Dermenci bu kez aynı etkinliği Babaeski’de gerçekleştirdi. İlçeye bağlı birçok köy muhtarının katılım gösterdiği yemekte, Başkan Dermenci misafirlerle tek tek ilgilendi ve bu yeni uygulama hakkında muhtarlara bilgiler verdi.
Buna göre; hayvan sahiplerine artık işletme kayıt defteri tutma zorunluluğu getirildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği arasında düzenlenen protokol kapsamında, İşletme defterlerinin basımını ve dağıtımını Birlik üstlendi.
Birlik Başkanı Dermenci’nin, yemeğin başında tüm masalara uygulama hakkında bilgi vermesinin ardından, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği personeli, işletme kayıt defterleri yanında sundukları birer hediye ile birlikte katılım gösteren tüm muhtarlara dağıttı.
“Artık İşletme kayıt defterlerin tutulması zorunlu”
Dermenci daha sonra yemekte yaptığı konuşmasında şunları söyledi;
"Bildiğiniz gibi Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği yaklaşık 2500 üyesi olan, 36 personeli, 6 şubesi ve 20'ye yakın aracı olan Kırklareli'nin en büyük sivil toplum örgütüdür. Biz tüm çalışmalarımızda Tarım İl Müdürlüğü ile beraber hareket ediyoruz. Şimdi de yeni bir çalışma içerisindeyiz; bilindiği gibi artık tüm işletmelerimizde, İşletme Defteri olmak zorunda. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yeni tebliği kapsamında bu çalışmayı birlikte gerçekleştiriyoruz. Biz kendi üyelerimizin işletme defterlerini kendimiz dağıtacağız ama üyemiz olmayan 10.000 küsur işletme var. Onların defterlerini de muhtarlarımız aracılığı ile dağıtımını yapmak istiyoruz. Çünkü bunun alınması zorunlu. Köyünüzdeki, mahallenizdeki üreticinin mağduriyet yaşamaması için hassasiyet gösterilmesi yönünde bize uyarı içeren bir yazı da geldi. Defterler karşılığında sizlerden 10 TL alacağız. Teslim ettiğiniz defter sayısı kadar fatura da sizlere ayrıca sunulacaktır. Hayvanlarını kayıt altına aldırmayan, gerekli bildirimlerde bulunmayan, kayıt tutturmayan hayvan sahipleri 2012 yılı için 592 TL idari para cezası ile karşı karşıya kalacaktır. Yani bütün işletmelerimizin bu defterleri kullanma zorunluluğu var” dedi.
Dermenci’den sonra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Üzeyir Güngör de bir konuşma yaparak, söz konusu uygulama ve müdürlüğün faaliyetleri hakkında kısaca bilgiler verdi.