TARIMSAL DANIŞMANLIK HAKKINDA
AMAÇ
Ülke düzeyinde yaygın, etkin ve verimli bir tarımsal yayım ve danışmanlık sistemi oluşturarak; çiftçi/tarımsal işletme sahiplerinin bilgi, teknik, yöntemler konusundaki ihtiyaçlarının zamanında ve yeterli düzeyde karşılanmasını sağlamaktır.
HEDEF
Tarım, ekonomiye dayalı bir sektör olmasından dolayı kalite, standart, verimlilik, sermaye, rekebet, Pazar, sürdürülebilirlik gibi iktisadi kavramlarla yakından ilişkilidir. Tarım sektörünün gelişimi dünya üzerinde değişimlerin doğru okunması, sektörün yerel ve global ihtiyaçlara göre konumlandırılması, yönlendirilmesi ve nihayetinde mahalli ve evrensel araştırma bulgularıyla elde edilen teknolojik yeniliklerin üreticiler tarafından kullanılmaya başlaması sonucunda davranış ve yeniliklerin benimsetilmesi ile mümkün olacaktır. Bu işlevi de;kırsal kesimde yaşayan nüfusun mevcut deneyim,uygulama ve tutumları dışında yaşam standartları üzerinde de değişikliği amaçlayan ve geçmişte özellikle tarımsal yayım hizmetleri, bugün ise yayım hizmetlerinin yanında tarımsal danışmanlık hizmetleri sağlamaktadır. Bilgi ve teknolojinin üretildiği noktadan, bunların dönüştürüldüğü ve üreticilere aktarıldığı ve nihayetinde üretici eli ile uygulandığı bu döngüsel zincirde sağlanan; tutum ve davranış değişiklikleri sayesinde yeni bilgi ve teknolojilerin benimsenmesi, iyi bir yaşam standardı, bilinçli ve güçlü bir üretici kitlesinin yanında bugün çevre koruma bilincine sahip sürdürülebilir bir tarımı da hedeflemektedir.
Tarımsal yayım ve danışmanlık, Tarımsal işletme sahiplerinin, tarımsal üretim, işleme ve pazarlama sürecinin bütün aşamalarında karşılaştıkları problemler ve bunların birbirleriyle ilişkileri hakkında bilgi sahibi olmalarını, kendilerine, geliştirilen teknolojileri kullandırmak suretiyle, bu problemleri çözebilecek bilgi ve beceri kazandırılmasını ve kırsal alanda yaşam standardının yükseltilmesini amaçlayan tarımsal işletme sahiplerinin eğitimi, yayım, danışmanlık ve bilgilendirme faaliyetlerini ifade eder.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik, tarımsal işletme sahiplerinin bilgi, teknik ve yöntemler konusundaki ihtiyaçlarının zamanında ve yeterli düzeyde karşılanması amacı ile hazırlanmış olup; Yönetmelik ve Uygulama Esasları çerçevesinde Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri yürütülmektedir.
Bu kapsamda 2022-2023 yılları dört Tarım Danışmanımız ile toplam 200 üyemize Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmeti vermeye devam etmekteyiz.
DANIŞMANLARIMIZ
Ziraat Mühendisi Barış AŞKIN (Zootekni Bölümü)
Ziraat Mühendisi Barış ÖZÇELİK (Zootekni Bölümü)
Veteriner Hekim İkbal CİVAN
Veteriner Hekim Taner KIRIM
Tarımsal Yayım Ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Tebliğ İçin tıklayınız.
Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri Uygulama Esasları için tıklayınız
Tarımsal Yarım ve Danışmanlık Hizmetlerine Destekleme Ödemesi Hakkında Tebliğ EKLERİ tıklayınız
Tarımsal Yarım ve Danışmanlık Hizmetleri FORMLARI için tıklayınız
FORMLAR
Altı Aylık Bitkisel Üretim Formu - B
Altı Aylık Hayvansal Üretim Formu - B1
Aylık Bitkisel Üretim Faaliyet Programı Formu - C
Aylık Hayvansal Üretim Faaliyet Programı Formu - C1
Yıllık Değerlendirme Formu - D
T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı
Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü
Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğü (UTEM)
TARIMSAL DANIŞMANLIK HİZMETLERİ
2021-2022 YILI İÇİN TIKLAYIN 2020-2021 YILI İÇİN TIKLAYIN
2017-2018 YILI İÇİN TIKLAYIN 2016 YILI İÇİN TIKLAYIN