15-16 Mart tarihinde, Uluslararası Tarımsal Danışmanlık Sistemleri ve Süt Sığırcılığı Yönetimi Kongresi programı kapsamında gerçekleştirilen toplantıya Başkanımız Ali Dermenci de katıldı.
21 Mart 2012 10:16 | 2624 kez okundu
15-16 Mart tarihinde, Aydın İli Damızlık Birliği’nin yürüttüğü AB projesi çerçevesinde “Uluslararası Tarımsal Danışmanlık Sistemleri ve Süt Sığırcılığı Yönetimi Kongresi” programı kapsamında gerçekleştirilen toplantıya Başkanımız Ali Dermenci,. akademisyenler ve uzmanlar, 81 ilin Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanları olmak üzere ülke genelinde süt hayvancılığı sektöründe faaliyet gösteren, STK’lar, üretici ve tüketici dernekleri, kooperatifler, süt üreticisi çiftçileri katıldı.
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye ve AB Arasında Sivil Toplum Diyalogu-II “Balıkçılık ve Tarım Hibe Programı” çerçevesinde Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin proje lideri ve Aydın Süt Üreticileri Birliği, Uluslararası Hayvan Kayıt Komitesi (ICAR), Alman Holstein Birliği’nin (DHV) proje ortağı olduğu, “Geleceğin Süt Çiftliklerinin Yönetiminde Bilgi Köprülerinin Kurulması’’ projesi kapsamındaki çalışmalar devam etmektedir. Geleceğin Süt Çiftlikleri Projesi; AB ve Türkiye’deki aktörler arasında bilgi ve deneyim paylaşımı ile sürdürülebilir işbirliği oluşturulmasını süt hayvancılığı sektöründeki paydaşların süt çiftlikleri yönetimi ve çiftlik danışmanlığı konularındaki AB politika ve uygulamalarına ilişkin güncel bilgiye ulaşmalarını ve AB’ye uyum gerektiren uygulamalara hazırlanmalarını amaçlamaktadır. Proje faaliyetlerinden biri de Uluslararası Tarımsal Danışmanlık Sistemleri ve Süt Sığırcılığı Yönetimi Kongresi’dir. Yaklaşık 400 davetlinin katılması öngörülen kongrenin amacı, ulusal ve uluslararası süt sektörü paydaşlarını, STK’ları, karar mercilerini ve siyasi otoriteleri bir araya getirip gündem ve tartışma oluşturmalarını sağlayarak, süt çiftlikleri yönetimi ve danışma hizmetleri konusunda farkındalık yaratmaktır. Proje ortaklarımız ICAR ve DHV’nin desteği ile çok sayıda Avrupalı akademisyen ve uzmanın katılımı sağlanmıştır.