Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’ndan Birliğimizi denetlemek üzere görevlendirilen Bakanlık Müfettişleri teftişi tamamladı.
13 Mart 2012 10:30 | 2811 kez okundu
Damızlık Birliği’nde Teftiş sona erdi !
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’ndan Birliğimizi denetlemek üzere görevlendirilen Bakanlık Müfettişleri teftişi tamamladı.
Birliğin her zaman hesap verebilen bir kurum haline gelebilmesi için öncelikle geçmiş dönemlerin hesaplarının net olarak ortaya çıkarılması gerektiğinden Bakanlıktan talep edilen müfettişler yaptıkları incelemeler ve aldıkları ifadeler doğrultusunda teftişi tamamladılar. Yapılacak değerlendirmenin ardından tüm bilgiler şeffaf ve net bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Bizler seçimden önce ve seçimde de söylediğimiz gibi, öncelikli hedefimiz üyelerimizle aramızdaki dostluk bağlarını güçlendirmek ve birliğimizi şeffaf bir hale getirmektir. Bu bağlamda da birliğimizdeki başkanlık makamımızın kapısını üyelerimize her zaman açık tutarak, üyelerimizin dertlerini ve taleplerini çözmeye gayret ediyoruz. Ayrıca şeffaflık ve güven adına; üyelerimizin tüm bilgilerine güvenli, şeffaf ve en güncel şekilde ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla muhasebe sistemimizde ciddi değişiklikler yaptık. Ayrıntılı fatura ekstralarını bütün üyelerimize tek tek gönderdik. Daha önce üyelerimiz sadece Kırklareli’ndeki merkezimizden hesap ekstrelerine ulaşılırken, bundan böyle istenildiğinde diğer şubelerimizden de tüm bilgilerine erişebilmektedirler. Ayrıca isteyen üyelerimize birer şifre verilerek kendi bilgisayarlarından bilgilerine ulaşabilmeleri sağlanacaktır. Kaliteli Alman ve Amerikan spermalarını birliğimize getirerek üyelerimizin hizmetine sunduk.
Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Her şey düzenli bir şekilde sistemsel olarak gerçekleştirilecektir.
Üyelerimizin hayvanlarına daha uygun küpe !
Üyelerimize hizmetlerimiz daha da çok artacaktır. Yeni yapılan küpeleme protokolü ile artık üyelerimizin hayvanlarına takılan küpe parası 7 tl üye dışına 8 tl dir. Ayrıca 50 baştan fazla ineği olan ve bünyesinde teknik eleman bulunduran üye işletmeler birliğimizle yapacakları sözleşme ile hayvanlarını 6 tl ye kendileri küpeleyebilecekler ve kayıt edebileceklerdir.
Üyelerimize 1 yıl vadeli Tohum !
Üyelerimize piyasa değerinden çok daha uygun, 1 yıl vadeli (2013 yılı Anaç Teşviklerinden kesilmek üzere) mısır ve ayçiçeği tohumu, 2012 yılı 2. dönem süt teşviklerinden kesilmek üzere de kaliteli ithal yonca tohumu ve sorgum sudan tohumu satışlarımız başlamıştır. Ayrıca üyelerimizin ihtiyaçlarını gidermek ve kolaylık sağlamak amacıyla doğum arabası, kalite ve verimliliği artırmak içinde yalama taşları, yem katkı maddeleri üyelerimizin hizmetine sunulmuştur.
Ekim, Kasım, Aralık Aylarına Ait Süt Destekleri Çıktı !
2011 yılı Ekim, Kasım ve Aralık Aylarına ait Süt Destekleri çıkmış ve üyelerimizin hesaplarına aktarılmıştır.
Merkez İlçemizden 646 üyemize 322.484,31 TL Süt Desteği,
Lüleburgaz İlçemizden 463 üyemize 658.801,56 TL Süt Desteği,
Babaeski İlçemizden 488 üyemize 258.662,58 TL Süt Desteği,
Kofçaz İlçemizden 181 üyemize 47.943,06 TL Süt Desteği,
Pınarhisar İlçemizden 172 üyemize 132.446,00 TL Süt Desteği,
Vize İlçemizden 161 üyemize 43.951,68 TL Süt Desteği,
Pehlivanköy İlçemizden 77 üyemize 22.813,80 TL Süt Desteği,
Demirköy İlçemizden 14 üyemize 6.977,94 TL Süt Desteği,
Toplam 2202 üyemizin 1.494.080,93 TL Süt Desteği, hesaplarına aktarılmıştır.
Hayvanlarınızın Düşük Küpelerini Bildirin !
Başkan Ali DERMENCİ ‘‘17.12.2011 tarih ve 28145 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, Yurt İçinde Canlı Hayvan Ve Hayvansal Ürünlerin Nakilleri Hakkında Yönetmelik gereği; Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliğine göre tanımlanmayan (kulak küpesindeki numara silinmiş, çift kulak küpesi düşmüş ve tek kulak küpesi düşük olanlar da dahil) ve beraberinde pasaportu bulunmayan sığır cinsi hayvanların; işletmede bulundurulmasına, nakledilmesine, kesimhanede kesimlerine, hayvan pazarı ve borsaları ile kurbanlık hayvan satış yerlerine girişine izin verilmeyecektir. Düşen küpelerin Birliğimize bildirilmesinin ardından yapılan yazışmalar ve kontroller zaman alıcı bir süreçtir. Yetiştiricilerimizin mağduriyet yaşamaması için küpesi düşmüş olan hayvanlarını en kısa zamanda Birlik merkez-şube bürolarına ya da Birlik saha personeline bildirmeleri gerekmektedir’’ dedi.