Yönetim Kurulu olarak göreve geldiğimizden bu yana hizmet ağımızı geliştirdik, genişlettik, gelişen teknolojiye de ayak uydurarak Birliğimizi en modern hale getirdik.
Bizler Birliğimizi; güvenilir, şeffaf, hesap verebilen ve hesap sorulabilen bir yönetim anlayışıyla; mülkiyeti Birliğimize ait olan hizmet binamız ve hayvan hastanemizle, birliğimizde çalışan 28 personelimiz ve 17 aracımızla; suni tohumlamadan-küpelemeye, veterinerlik hizmetlerinden- tırnak bakımına, tarım marketlerimizden- damızlık gebe düve satışlarımıza, üyelerimizin sütünün pazarlanmasından – Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerimize kadar, üyelerimizin tüm ihtiyacını karşılayan, damızlık birlikleri adına, Türkiye’de ilk düve İhracatını yapmış, kurumsal kimliğe bürünmüş ilimizde hayvancılık alanında faaliyet gösteren, en büyük sivil toplum kurumu haline getirdik.
Neleri Öngördük? Ne Hizmetler Sunduk?
Hayvancılığın en büyük gider kalemlerini oluşturan, hayvan hastalıklarının ve buzağı ölümlerinin önüne geçerek, personelimizin verdiği koruyucu hekimlikler ile,ekonomik kayıpları en aza indirmek için, yine mülkiyeti Birliğimize ait olan ve, Kavaklı’ da bulunan Hayvan Hastanemizi, Birliğimize kazandırdık.
İlimiz ve bölge hayvancılığımızın en büyük eksikliklerinden bir tanesi olan hayvanların ayak ve tırnak bakımı hizmetini, tam otomatik tırnak makinesi alarak veuzman elemanlarımızdan bir ekip kurarak üyelerimizin hizmetine sunduk.
Üyelerimizin birçok malzemeyi daha kolay ve daha hızlı temin edebilmesi, daha düşük girdi maliyetleri ile daha karlı bir hayvancılık yapabilmesi için merkez ve şubelerimizde Tarım Marketlerimizi kurduk.
Üyelerimizin kaba yem ihtiyaçlarının karşılanması için, slajlık mısır, yonca, sorgum sudan otu, kışlık Macar fiğ ve yem bezelyesi tohumlarının yanında, bölgemizde ilk defa olmak üzere, ryegrass –ya da İtalyan çimi olarak da bilinen, süt otu ve yem şalgamı tohumlarını da temin ettik.
Hayvancılığın gelişmesini sağlamak, karlı ve sürdürülebilir bir hayvancılık yapabilmek için, daha bilgili, daha bilinçli ve daha modern bir hayvancılık için eğitim ve teknik desteğin ne kadar önemli olduğunubiliyoruz. Bu nedenle de Birliğimizde 4 Tarım Danışmanımızla, üyelerimize Tarımsal Yayım ve Danışmanlık hizmeti de vermekteyiz.
Üyelerimizin ürettiği sütlerin değer fiyatında satılmasını sağlamak amacıyla, 2 yıl önce Süt toplama ve pazarlama hizmetine başladık. Devletimizin, Örgütlü pazarlanan süte ilave destek vermesiyle, pazarladığımız süt üzerinden, yetiştiricilerimizin almış olduğu, süt destekleme miktarı da ayrıca artmış oldu. Şuan Birlik olarak günlük 300 tonlara varan, süt pazarlama kapasitesine ulaşmış bulunmaktayız.
İlimiz, Birliğimizin sistematik, düzenli ve başarı ile yürüttüğü hizmetleri sayesinde Türkiye’de 1 .sırada
Tarım İl Müdürlüğümüz ile birlikte yaptığımız, başarılı küpeleme faaliyetleri ile, üyelerimize düzenli yaptığımız, Suni Tohumlama ve Buzağı kayıtları sayesinde, İlimiz, en çok soykütüğü farkı desteği alan il olarak, Türkiye’ de 1. Sırada yer aldı.
Devletimizin verdiği desteklerden biri olan Süt Analizinde desüt analizi yapılan inek sayımızın, soykütüğüne kayıtlı inek sayısı oranına baktığımızda, İlimiz Türkiye’de yine 1. Sırada görülmektedir.
Yönetimimizin 3. Döneminde 10. Yılımızı doldurduğumuz bu suretçe;
Yeni hedefler yeni projelerle; geliştirdiğimiz, genişlettiğimiz, teknolojiye ayak uydurarak en modern hale getirdiğimiz Birliğimizde, üyelerimizle birlikte, en iyisiyle daha ileriye taşıyacağımız hizmetlerimizle hep birlikte olmak umuduyla.