ÇİĞ SÜT DESTEKLERİ ÜYELERİMİZİN HESAPLARINA AKTARILDI

ÇİĞ SÜT DESTEKLERİ ÜYELERİMİZİN HESAPLARINA AKTARILDI

26 Aral?k 2013 10:11 | 2436 kez okundu

Facebook'ta Paylaş

ÇİĞ SÜT DESTEKLERİ ÜYELERİMİZİN HESAPLARINA AKTARILDI

            Çiğ Süt Destekleri itina ve titizlikle üyelerimizin hesaplarına aktarıldı

            Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Dermenci, “2013 yılı Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarına ait Çiğ Süt Destekleri çıkmış olup, yapılan titiz çalışmalarla en kısa zamanda üyelerimizin hesaplarına aktarılmıştır. Üyelerimize üç aylık toplam 2.703.935,71  TL Süt Desteği çıkmıştır. Süt desteğinden yararlanmak isteyen üyelerimizin her ayın 20’sine kadar süt müstahsillerini ve anaç hayvanlarının başına da +60 TL destekten yararlanabilmeleri için Süt Ölçüm Formlarının aylık olarak düzenli bir şekilde Birliğimize bildirmesi gerekmektedirler” dedi.

             Kaba yem satışı hizmetimiz artarak devam ediyor

             Dermenci, "Kırklareli İli Damızlık sığır Yetiştiricileri Birliği olarak, üyelerimizin ihtiyaçlarını karşılamak ve girdi maliyetlerini düşürmek için,  hem silajlık hem de kaba yemlerden ve ilk defa 2012 yılında üyelerimize sunduğumuz, hayvancılığın olmazsa olmazlarından biri olan kışlık Macar fiğ tohumu satışlarımız bu yıl da artarak devam etmektedir. 

             Geçtiğimiz yıl 100 tonun üzerinde ekimi gerçekleştirilen, kışlık Macar fiğden çok memnun kalan üyelerimizden gelen yoğun talep üzerine, bu yıl da 170 tonun üzerinde kışlık Macar fiğ satışı gerçekleştirilmiştir.

              Ve bu yıl ilk defa yine protein değeri çok yüksek olan, kışlık yem bezelyesi tohumluğu satışı da 20 tonun üzerinde gerçekleşti. Dolayısıyla bu yıl üyelerimize 190 ton üzerinde tohumluğun, vade farksız çıkacak desteklerden tahsil edilmek suretiyle dağıtımı yapılmıştır. Bizim birlik olarak buradaki amacımız; girdi maliyetlerini düşürerek daha kârlı ve sürdürülebilir bir hayvancılık yapılmasına yardımcı olmaktır.

              Yem Bezelyesi bilindiği gibi sıcak ve kuraklığa fazla dayanıklı olmayan bir serin iklim bitkisidir. Dolayısıyla bizim bölgemize uyumlu olması itibariyle verimi son derece yüksek bir bitkidir. Fazla toprak seçililiği olmayan bu bitki, ayrıca tarlayı bir yıl işgal ederek buğday verimini de aksatmadığı için çiftçiler tarafından tercih edilir. Yem bezelyesi hem kaba yem üretir hem de toprağa organik madde ve azot kazandırarak toprak verimliliğini yükseltir. Bu nedenle yem bezelyesini takip eden bitkinin veriminde artış olur. Arpa+ yem bezelyesi + buğday şeklinde bir ekim sırası uygulanması halinde verimin yüksek olduğu gözlenmektedir" dedi.

Çok Okunanlar